18650 Batterier: Små i størrelse, store i ydeevne

Placeret på

I en verden af bærbar energi er der én spiller, der stille og roligt stjæler showet: 18650-batteriet. Dette lille kraftcenter har en enorm indflydelse på, hvordan vi bruger og opbevarer energi. Men hvad gør dette batteri så unikt? Lad os se nærmere på verden af 18650 batterier og finde ud af, hvad der gør dem så specielle.

Hvad er et 18650-batteri?

Ved første høring kan udtrykket "18650 batteri" lyde skræmmende - teknisk, komplekst og kun for teknikere. Men i virkeligheden er konceptet bag dette navn forbløffende enkelt. Betegnelsen '18650' er en direkte repræsentation af batteriets fysiske dimensioner: en diameter på 18 mm og en længde på 65,0 mm. '0' for enden angiver, at batteriet har en cylindrisk form.

Disse kompakte og kraftfulde energipakker er af lithium-ion typen. Lithium-ion-teknologi betragtes bredt som et revolutionerende gennembrud inden for energilagring, takket være batteriernes høje energitæthed, lange levetid og minimale selvafladning.

18650-batterierne er kendetegnet ved deres alsidighed og har etableret sig solidt i en lang række anvendelser. Således er de blevet en væsentlig del af bærbare computere, der pålideligt understøtter disse enheders computerkraft. Men deres applikationer rækker langt ud over bærbare computere.

I lommelygternes verden er 18650-batterier et populært valg på grund af deres udholdenhed og høje kapacitet, hvilket resulterer i længere brændetider. Elektriske køretøjer, fra e-cykler til fuldgyldige elbiler, har også nydt godt af fordelene ved 18650-batterier. Deres høje energitæthed gør dem ideelle til applikationer, hvor plads og vægt er vigtige overvejelser.

Selvom de måske er ukendte for den gennemsnitlige forbruger, er 18650 batterier stille og roligt blevet uundværlige i vores hverdagsteknologi. De er de tavse helte, diskrete, men afgørende, for at understøtte vores digitale og stadig mere elektriske livsstil."

3,7V 18650 2600mAh batteri - genopladeligtDette 3,7V Li-ion batteri (18650) med en kapacitet på 2600mAh er genopladeligt og kan derfor bruges op til 500 gange. På lager € 5,95

Historien om 18650-batteriet

18650-batterierne blev først introduceret i begyndelsen af 1990'erne og var et af de første lithium-ion-batterier på markedet. De har siden revolutioneret verden af genopladelige batterier. De blev oprindeligt designet til brug i bærbare computere, men deres høje energitæthed og lange levetid har set dem brugt i et stigende antal enheder gennem årene.

Tekniske specifikationer

Med en gennemsnitlig kapacitet på 1800mAh til 3500mAh kan disse batterier levere energi i meget længere tid end deres mindre modparter. Derudover har de en høj afladningshastighed, hvilket betyder, at de kan levere store mængder energi på kort tid.

Når vi sammenligner 18650-batterier med andre typer batterier, såsom de almindelige AA- eller AAA-batterier, er der et par klare forskelle. For det første er kapaciteten på 18650 batterier meget højere end de fleste andre batterier. Det betyder, at de kan holde længere, før de skal genoplades eller udskiftes. Derudover er 18650-batterier genopladelige, hvilket betyder, at de kan genbruges i stedet for at smides ud efter en enkelt brug.

18650-batterier er klassificeret til 3,7V, selvom dette kan variere afhængigt af batteriets nøjagtige kemi. De kan oplades til en spænding på omkring 4,2V og har en minimum afladningsspænding på omkring 2,5V. Det er vigtigt at bemærke, at dyb afladning af batteriet under denne minimumsspænding kan forkorte batteriets levetid og i nogle tilfælde endda føre til irreversibel skade.

Sikker brug af 18650 batterier med ESP32 og Arduino

Brug af 18650 batterier med mikrocontrollere som ESP32 og Arduino kan nemt gøre dine projekter helt trådløse. Men i betragtning af den forskellige og variable spænding af 18650 batterier (gennemsnitlig 3,7V), tilrådes forsigtighed ved tilslutning til disse enheder.

For enheder som f.eks. ESP32, der normalt fungerer ved 3,3V, kan det være nødvendigt at bruge en spændingsregulator for at sikre, at spændingen på 18650-batterierne forbliver på et sikkert niveau for ESP32. Når du tilslutter et 18650-batteri til en ESP32-c3 eller en ESP32s, skal du altid kontrollere, at specifikationerne for dit specifikke ESP32-modul tillader en indgangsspænding på 3,7V.

For 5V-enheder som Arduino kan du bruge en step-up spændingsregulator til at bringe spændingen fra 18650-batteriet til en sikker værdi for Arduino . Bemærk, hvis du bruger et Arduino wifi-modul, kan strømkravet være højere, så sørg for, at dit 18650-batteri kan levere den strøm.

Tilslutning af 18650 batterier

At tilslutte 18650-batterier til dine elektronikprojekter behøver ikke at være kompliceret. En af de vigtigste overvejelser ved brug af 18650 batterier er at vælge den rigtige batteriholder i kombination med en spændingsregulator. Heldigvis er der mange moduler tilgængelige i dag, som er designet med indbyggede 18650 batteriholdere, såsom visse ESP32 og Arduino boards.

Disse moduler gør det nemt at integrere 18650 batterier i dine projekter. Du skal bare placere batteriet i holderen, og så er du i gang. Dette forenkler ikke kun monteringen, men sikrer også sikker og pålidelig kontakt mellem batteriet og modulet.

Men hvad hvis dit modul, du skal bruge, ikke har en indbygget 18650 batteriholder? Bare rolig, vi har forskellige holdere i vores sortiment. Vi forhandler et bredt udvalg af batteriholdere, der passer til 18650 batterier. Disse holdere er ideelle til at bygge dine egne brugerdefinerede strømforsyninger. De er nemme at forbinde til din elektronik og giver en fleksibel og sikker måde at bruge dine 18650 batterier på.

Endelig

18650-batterier har revolutioneret verden af bærbar strøm, takket være deres høje kapacitet, effektivitet og alsidighed. De er de ubestridte kraftcentre, der gør os i stand til at bruge vores bærbare computere længere, holde vores elektriske køretøjer i gang og tage vores DIY-elektronikprojekter til næste niveau.

At vælge det rigtige 18650-batteri og tilslutte det sikkert til dine enheder er afgørende for succesen af dine projekter. Uanset om du vælger et modul med indbygget batteriholder eller en separat batteriholder med en nøje udvalgt spændingsregulator, er du klar til at gå helt trådløst!

Med den rette viden er 18650-batterier et utroligt stærkt værktøj for alle fra hobbyfolk og gør-det-selv-folk til branchefolk. Uanset om du er interesseret i at udvikle dine egne brugerdefinerede strømløsninger eller blot leder efter en bedre måde at drive dine enheder på, åbner 18650-batterier en verden af muligheder.

Bi Opencircuit vi er stolte af vores brede udvalg af 18650 batterier, batteriholdere og kompatible enheder. Vi inviterer dig til at besøge vores online butik og selv opdage styrken ved 18650 batterier.

Sendt af Internet side Jeg interesserer mig for elektronik, programmering og især kombinationen af begge dele. Til Opencircuit skriver jeg blogs, hvor jeg forklarer, hvordan elektronik og moduler fungerer.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit