Valg af den rigtige temperatursensor [youtube]

Placeret på

Mit navn er Davey Raaijmakers. Til et af mine projekter ledte jeg efter temperatursensorer. Jeg tænkte på, hvilken jeg skulle vælge, da de kommer i alle former og størrelser. For at fastslå dette har jeg indgået et samarbejde med Opencircuit . De sendte mig nogle sensorer for at teste, og i denne video afslører jeg mine resultater. Jeg forklarer, hvordan forskellige temperatursensorer fungerer, herunder syv specifikke sensorer, opdelt i to brede kategorier: analoge og digitale sensorer.

Analoge temperaturfølere

Blandt de analoge sensorer er termistoren, TMP36 og LM35DZ. Termistoren er nem at bruge og bruges ofte i projekter, der kræver temperaturovervågning. Nøjagtigheden kan dog være en begrænsning, og den skal muligvis kalibreres. TMP36 og LM35DZ er også analoge med deres egne specifikationer for minimum og maksimum temperaturer.

Digitale temperaturfølere

På den digitale side har vi AM2320, DHT-sensorerne (DHT11 og DHT22) og DS18B20. AM2320 kan måle både temperatur og luftfugtighed, hvilket kan være meget nyttigt til at beregne vindafkølingen. DHT-sensorerne er populære til gør-det-selv-projekter og kan også beregne vindafkøling. Selvom DS18B20 ser ud til at være en analog sensor, er den faktisk digital.

Yderligere funktioner

BME280 er en digital sensor, der måler ikke kun temperatur, men også luftfugtighed og atmosfærisk tryk, hvilket gør den ideel til vejrstationer og miljøovervågning. MCP9808 tilbyder meget høj præcision ved temperaturmåling med en enkel digital grænseflade, hvilket gør den velegnet til mere komplekse applikationer. MPL115A2 er unik ved, at den kan måle både temperatur og barometertryk.

Videoen

I videoen dækker jeg ikke kun forskellen mellem sensorerne, men også brugen, forbindelsen og pålideligheden af hver sensor. Derudover angiver jeg, i hvilke specifikke projekter eller situationer hver sensor kan være nyttig. Så hvis du leder efter en sensor, men ikke har besluttet dig for, hvilken du skal vælge, hjælper Opencircuit og jeg dig gerne.

Er der stadig uklarheder? Du kan se nærmere på alt i denne video.

Sendt af Internet side Som Davey Raaijmakers, født i 1989, kredser mit liv om medieteknologi. Jeg deler min passion gennem undervisningsvideoer om teknik og gør-det-selv, og hjælper andre med webdesign gennem tutorials.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit