Kom godt i gang med ESP8266

Placeret på
ESP8266 ESP-01S WIFI-modulESP8266 WiFi-modulet blev præsenteret som et TTL "Serial to Internet"-modul ved introduktionen. Nyttigt til at forbinde Arduino kort til internettet. På lager € 4,70

ESP8266

ESP8266 er en lavpris mikroprocessor med Wi-Fi-kapacitet og en fuld TCP/IP-stak. ESP8266 er udviklet og produceret af den kinesiske producent Espressif systemer fra Shanghai På grund af den integrerede WiFi-mulighed er denne mikroprocessor blevet meget populær på kort tid. Først fordi chippen blev set som en billig mulighed for at give et Arduino bræt med WiFi, men snart de rigtige nørder (og jeg siger nørder med den største respekt), at den indbyggede mikroprocessor og mængden af tilgængelig (flash) hukommelse langt oversteg Arduino kortenes kapacitet og muligheder. Bare nogle data på et øjeblik
 • Processor: L106 32-bit RISC mikroprocessorkerne baseret på Tensilica Xtensa Diamond Standard 106Micro kører ved 80MHz
 • Hukommelse:
  • 32 KiB instruktions-RAM
  • 32 KiB instruktionscache RAM
  • 80 KiB brugerdata RAM
  • 16 KiB ETS system data RAM
 • Ekstern QSPI-flash: op til 16 MiB er understøttet (512 KiB til 4 MiB typisk inkluderet)
 • IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi
  • Integreret TR switch, balun, LNA, effektforstærker og matchende netværk
  • WEP- eller WPA/WPA2-godkendelse eller åbne netværk
 • 16 GPIO ben
 • SPI
 • I²C (softwareimplementering)
 • I²S-grænseflader med DMA (deling af pins med GPIO)
 • UART på dedikerede ben, plus en UART, der kun kan sendes, kan aktiveres på GPIO2
 • 10-bit ADC (successiv tilnærmelse ADC)
På grund af den tidlige adoption af Arduino -samfundet var det oplagt at ville programmere denne kraftfulde mikroprocessor med Arduino IDE. I dette indlæg forsøger jeg at forklare, trin for trin, hvad du skal gøre for at gøre dette muligt.

1) Download og installer Arduino IDE

Hent og installer Arduino Integrated Development Environment (IDE) til det operativsystem (OS), som din DeskTop- eller LapTop-computer (der er versioner til Windows, Linux og Mac) kører på.
Download Arduino IDE Download Arduino IDE
Efter download skal du udpakke (udpakke eller untar) den modtagne fil og installere den. Denne installation er forskellig fra OS, men det er tydeligt angivet på Arduino webstedet. Når den er installeret, kan du straks komme i gang med Arduino IDE.
Hjemmeskærm Arduino IDE Hjemmeskærm Arduino IDE
For at kunne bruge IDE'en med ESP8266 mikroprocessoren, skal vi udføre et par trin mere.

2) Installer " Arduino kernen til ESP8266 WiFi-chippen"

I Arduino IDE, kl.Institutioner" skal følgende URL indtastes efter "Yderligere webadresser til bestyrelsesadministratorer:” (se boksen med rødt) http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.jsonLæs venligst forklaringen i den README.md fil og den udvidede dokumentation!
Institutioner Institutioner
Flere yderligere bestyrelsesleder-URL'er kan indtastes. Du skal så sætte dem efter hinanden og adskille dem med et komma (,). Du kan eventuelt også ændre stien, hvor dine projekter er placeret (den Skitsebog Placering) at justere. Som standard refererer dette til din "Dokumenterfolder:C:\Brugere\\Documents\ Arduino \.. og det er et fantastisk sted! Du kan justere de andre indstillinger efter behov. Ovenfor er de indstillinger, jeg kan lide. Når du har foretaget justeringer, skal du klikke på [OK] esp8266 kerne monteret. Du kan installere dette via [Værktøjer] > [Tavle] > [Tavleadministrator]. Indtast " esp8266 " for filter. Den seneste version er pt 2.4.2.

3) Et filsystem på en chip

En af de store egenskaber ved ESP8266 er, at den indeholder flash-hukommelse. Flash-hukommelse er hukommelse, der bevarer sit indhold selv uden spænding. Sammenlign det med et SD-kort. Flash-hukommelsen er, afhængig af kortet, 512kB til 16MB(!) stor. En del af denne flash-hukommelse bruges til at gemme dit program. Det, der er tilbage, kan arrangeres som et filsystem (det såkaldte. SPI Flash-filsystem ‑SPIFFS‑). Du kan bruge dette filsystem i dit program ikke kun til at gemme (f.eks. måle) data, men også til at gemme indholdet af f.eks. en webside eller en konfigurationsfil (index.html).EN index.html er så selvfølgelig en del af dit program og du udvikler dig uden for ESP8266. For at bruge SPI-filsystemet til disse typer filer skal du have en "plugini din Arduino Projects-mappe. Du får plugin'et her fra. Gå til denne github-side og klik på den grønne knap.
Download SPI Flash-filsystem Download SPI Flash-filsystem
Vælg derefter [Download ZIP]. Gå nu til din "SkitsePlacering" mappe og opret en ny mappe i den "værktøjer” på (hvis den ikke allerede eksisterer). Udpak zip-filen, du lige har downloadet, til denne værktøjer-mappe. Der vil nu blive oprettet en række nye mapper, hvor plugin'et placeres. Stien ser nogenlunde sådan ud:/tools/ESP8266FS/tool/esp8266fs.jarGenstart Arduino IDE. Under [Værktøjer] vil du nu se en ny mulighed: "ESP8266 Skitse Data Upload
Data upload Data upload
Du kan nu oprette en ny mappe i den mappe, hvor dit program ligger, kaldet "datoer" at lave. Alle filer, som du efterfølgende lægger i denne mappe, vil blive markeret med "ESP8266 Skitse Data Upload” kan placeres på SPIFFS-filsystemet på din ESP8266 (forudsat at der er nok plads selvfølgelig). Ved valget af dit board skal du udover den korrekte type board også angive, hvor meget plads af din Flash-hukommelse du vil bruge til filsystemet (før du uploader dit program til ESP8266!). Normalt vil du gerne gøre dette så stort som muligt, men hvis du "Om luften” vil lægge programmer på din ESP8266 (altså uden fysisk forbindelse men via WiFi) så skal du tage højde for at du to gange skal bruge størrelsen på dit program for at gøre dette. Det, der er tilbage, kan bruges som et filsystem.
Bestyrelsesvalg Bestyrelsesvalg

4) Installer yderligere biblioteker

Nu hvor du har en Arduino IDE, der giver dig mulighed for at programmere ESP8266s (blitz) vil du opdage, at software er blevet udviklet af geniale mennesker, som du kan bruge til at realisere komplekse projekter, uden at skulle genopfinde hjulet selv. Denne software tilbydes ofte i form af et bibliotek, og du behøver ikke at bibliotek bare for at bruge For eksempel et bibliotek til at konvertere din ESP8266 fra en telnet server (med en telnet-server kan du bruge en telnet klient log ind på din ESP8266 på din DeskTop eller Laptop). Der ser ud til at være en række biblioteker til dette. Lad os tage som eksempel TelnetStream ved John Drassy. Efter hvad Googler vi finder softwaren det her github side. Jan Drassy er meget kortfattet med sin forklaring, men der er heldigvis en folder med eksempler (nå, et eksempel). For at installere biblioteket skal du klikke på den grønne downloadknap og vælge "Download ZIP".
Hent telnet Hent telnet
Husk, hvor du gemte zip-filen. Gå nu til Arduino IDE og vælg [Skitse > Inkluder bibliotek > Tilføj .ZIP-bibliotek]
Tilføj ZIP-bibliotek Tilføj ZIP-bibliotek
Et valgvindue vises, hvor du vælger den fil, du lige har downloadet.
Vælg zip-fil Vælg zip-fil
Biblioteket er nu installeret og klar til brug. De fleste biblioteker kommer med en række eksempler på programmer, der hjælper dig med at lære, hvordan du bruger biblioteket.
telnet eksempel telnet eksempel
(undskyld, billedet er lidt beskåret)
Telnet test program Telnet test program

5) Programmering

Nu hvor IDE'en er sat op, er alt hvad du behøver en USB til TTL-adapter for fysisk at forbinde ESP8266. Du kan bruge en færdiglavet (eller hacket) ESP-01 programmør til dette, eller en anden generel programmør, for eksempel baseret på CH340 eller PL2303HX.
Sendt af Internet side Willem Aandewiel (1955) har en baggrund i elektronik og digitale teknikker. Det meste af sit arbejdsliv har han dog arbejdet med automation, hvor han har arbejdet i stort set alle discipliner fra programmør til projektleder og projektleder. Willem var en af de første hollændere med en mikrocomputer (KIM-1, 1976) på et tidspunkt, hvor pc'en endnu ikke var opfundet. I dag beskæftiger han sig hovedsageligt med design og produktion af små elektroniske kredsløb med mikroprocessorer. Hans 'mission i livet' er at gøre folk begejstrede for at lave deres egne elektroniske kredsløb, mikrocomputere og programmering.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit