HC-SR04 ultralydsafstandsregistreringsmodul

Placeret på
ultralydsmodul ultralydsmodul

Hvordan beregnes afstanden?

SR04 bruger princippet om lydreflektion. Modulet udsender en lydimpuls på 40 kHz og venter på, at den bliver modtaget.

Tiden mellem afsendelse og modtagelse af dette lydsignal kan derefter bruges til at beregne afstanden. Lydens hastighed gennem luft er omkring 340 meter i sekundet eller
0,034 cm/µs.

Tiden mellem afsendelse og modtagelse skal divideres med 2, fordi lydsignalet har tilbagelagt 2 gange afstanden til objektet (til og tilbage).

Med disse data kan afstanden beregnes ved hjælp af følgende formel:
Afstand (cm) = T(µs) * 0,034 / 2
Ultralydssensorfunktion Ultralydssensorfunktion
Ultralydsmodul timing diagram Ultralydsmodul timing diagram

Hvordan fungerer SR04-modulet?

Modulet indeholder 2 separate ultralydssensorer med den nødvendige elektronik til at sende og modtage lydimpulserne.

Når en startpuls (10μs) gives af en mikrocontroller, vil modulet sende 8x en puls på 40kHz og derefter lytte efter et ekko.

Fra dette øjeblik vil modulets output-pin give et højt signal, som vil gå lavt igen, når der modtages et ekko. For at forhindre, at senere ekkosignaler forstyrrer, anbefales det at vente mindst 60 ms til næste måling.

Arduino code voorbeeld

Konklusion

HC-SR04 objektdetektion er et meget praktisk modul, hvor du kan måle afstanden til et objekt med et par linjer kode. Dette gør det muligt at lave kontakter uden at blive rørt eller at scanne omgivelserne med en robot. Måleområdet øges også ved at bruge en servomotor og et beslag til at holde modulet på plads.
HC-SR04 UltralydsafstandsregistreringsmodulHC-SR04-modulet måler afstand til objekter ved hjælp af refleksion af ultralyd. Dette gøres ved at affyre 40 kHz pulser ud i omgivelserne, hvorefter den tid, det tager at modtage de reflekterede signaler, måles. Udsolgt € 2,30
Ultralydssensorholder gennemsigtigSensorbeslag til fastgørelse af HC-SR04 ultralydssensormodul. På denne måde kan sensoren nemt monteres på en base eller servo. Ved at placere dette beslag på en servomotor, kan det bruges som ekkolod på for eksempel en robotbil. På lager € 2,60
Sendt af Internet side Jeg interesserer mig for elektronik, programmering og især kombinationen af begge dele. Til Opencircuit skriver jeg blogs, hvor jeg forklarer, hvordan elektronik og moduler fungerer.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit