Ætsningsværktøj

Fordelen ved selv at udvikle et PCB er, at du fuldt ud kan skræddersy printet til din applikation. Dette ser også meget mere professionelt ud at bruge.
4 resultater Sorter efter


Den 3 mest populære Ætsningsværktøj

Hvordan kan jeg selv udvikle et printkort?

Fordelen ved selv at udvikle et PCB er, at du fuldt ud kan skræddersy printet til din applikation. Dette ser også meget mere professionelt ud at bruge. For at udvikle et printkort selv skal du bruge en række værktøjer. Du vil kemisk behandle (ætse) overfladen af printet for at opløse visse dele af overfladen. På denne måde bliver dine baner lavet efter dit eget design.


Først skal designet laves. Dette kan gøres i specielle programmer, specielt til design af printkort. Herefter skal printet eksponeres med UV-lys. Dette kan gøres ved hjælp af UV-lamper i en lyskasse. Det er vigtigt først at fjerne beskyttelsesfilmen fra printpladen og placere designets negative, trykt på gennemsigtigt papir eller plastik, på printet. På den måde fjernes det beskyttende lag af kobber de steder, hvor kobberet ikke ønskes, så det kan vaskes væk med ætsemiddel.


Nu hvor printdesignet er på printet, kan du begynde at ætse. Det anbefales at bruge jern III chlorid (FeCl3) som et ætsemiddel. Dette er det nemmeste at bruge. Først skal ætsevæsken klargøres. Før brug skal den opvarmes til ca. 40°C. Læg derefter printet i væsken og flyt det med en pincet. Under denne proces skal alle sporene blive tydeligt synlige, og materialet under kobberet vil blive synligt. Skyl derefter printet med vand, så al ætsevæske er fjernet.


Det sidste trin er efterbehandling. Fotoresisten fjernes. Dette kan gøres med denatureret spiritus, acetone eller alkohol. Herefter er der kun tilbage at bore hullerne, og du kan placere viaerne, hvis det er nødvendigt. Som yderligere efterbehandling kan der påføres et lag tryklak. Dette sikrer, at kobberet oxiderer mindre hurtigt og gør lodning lettere.Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit