Raspberry Pico

Hvad er Raspberry Pi Pico? Raspberry Pi Pico er en helt anden mikrocontroller end de andre Raspberry Pi 's.
64 resultater Sorter efter
har set 50 af 64 Produkter


Den 3 mest populære Raspberry Pico

Hvad er Raspberry Pi Pico?

Raspberry Pi Pico er en helt anden mikrocontroller end de andre Raspberry Pi 's. Dette skyldes, at pico ikke er en komplet Linux-computer og minder mere om Arduino -mikrocontrollerne. Denne Raspberry bruger RP2040-chippen og har en god pris at starte med mikrocontrollere.

Det er den allerførste Raspberry -mikrocontroller, der bruger RP2040-chippen og også bruger et modificeret SoC-system. Det er en dual-core Arm Cortex M0+ chip, der kører på 133MHz. Desuden indeholder mikrocontrolleren 264KB SRAM og 2MB flashhukommelse, som bruges til at gemme din kode, medier og data.

Ved programmering skal koden skrives på en computer og derefter overføres til mikrocontrolleren. Kodningen udføres i C eller C++. microPython er også en populær løsning, der ofte bruges til undervisningsformål.

Er Raspberry Pi Pico en god efterfølger?

Pico er bestemt ikke ringere end sine mere kraftfulde forgængere og har i nogle tilfælde endda flere muligheder end de almindelige Raspberry Pi 's. For eksempel har mikrocontrolleren 3 analoge indgange og i alt 6 forskellige porte til seriel kommunikation. Der er også et stort antal GPIO- og PWM-forbindelser.

Hvad kan jeg lave med en Raspberry Pi Pico, og hvad er mulighederne?

Med en Raspberry Pi Pico er det muligt at programmere de fleste indlejrede systemer, DIY-projekter eller IoT-enheder. Der er mange kodeeksempler og kodebiblioteker til at programmere sensorer, LCD- og OLED-skærme og andre enheder såsom LED-strips eller små printere. Mikrocontrolleren har et relativt stort printkort, der giver mulighed for flere forbindelser. Der er 20 forbindelser på begge sider af printkortet.

GPIO-forbindelserne er beregnet som en digital indgang eller udgang og kan bruges sammen med andre digitale kredsløb. Med en GPIO kan indgangen til en kontakts position aflæses eller et relæ kan styres. SPI-, I2C- og UART-forbindelserne kan bruges til at levere kommunikation mellem mikrocontrollere, sensorer, aktuatorer eller andre enheder.

Analoge indgange kan bruges til nøjagtige analoge spændingsmålinger mellem 0 og 3,3V.

PWM kan også bruges til pulsbreddemodulation, såsom styring af lysstyrken på en LED eller hastigheden af en servomotor. Ydermere kan PWM også bruges til simpel lyd.

Hvad er forskellen mellem Rapberry PI Pico og en Arduino ?

Til sammenligning bruger vi den meget populære Arduino UNO. Hvis vi udelukkende ser på sammenhængene, bemærker vi, at de ligner hinanden meget. Raspberry tilbyder flere digitale input end Arduino . Der er også yderligere programmerbare ben, der kan konfigureres til at simulere andre grænseflader/protokoller. De kan programmeres, så komplekse opgaver kan flyttes til en baggrundsproces.

pin-funktion

Arduino Uno

Raspberry Pi Pico

Analog indgang

6 (10 bit)

3 (12 bit)

Generisk I/O (GPIO)

14

26

Seriel kommunikation via SPI

1

2

Seriel kommunikation via I²C/TWI

1

2

Pulsbreddemodulation

5

16

Andre forbindelser

3 hardwareafbrydelser og 1 seriel port

8 statsmaskiner og 2 serielle porte

Hvis vi sammenligner processorerne, ser vi, at Raspberry processor er på et højere niveau end Arduino . Rapsberry kører på maksimalt 133MHz, hvilket er meget hurtigere end Arduino 16MHz. Derudover indeholder denne Raspberry 264KB SRAM sammenlignet med de magre 2KB i Arduino UNO.

Hvordan programmerer jeg Raspberry Pi Pico?

Python-programmering på Pi Pico er ikke helt den samme som på den almindelige Pi. Raspberry Pi Pico bruger programmeringssprogene C, C++ eller mycroPython. C og C++ er lidt sværere at lære end microPython, som er baseret på Python og relativt let at lære.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit