PCB breakout boards

PCB breakout boards er kompakte moduler til nemt at forbinde en SMD chip, stik eller komponent til et eksperimentelt board eller breadboard.
31 resultater Sorter efter


Den 3 mest populære PCB breakout boards

Hvad er et printkort?

Et printkort er et kort lavet af ikke-ledende materiale. Der er påført kobber på pladen, også kendt som trykspor. Printpladen har den funktion at bære elektriske komponenter. Sporene giver en elektrisk forbindelse af de elektriske komponenter.

Hvilken slags printkort findes der?

Enkeltsidet printkort

Det enkeltsidede printkort er den enkleste type. Kobber påføres kun på 1 side. Det betyder, at printpladen kun indeholder ledende materiale på 1 side. Den anden side indeholder de elektroniske komponenter, der er forbundet med hinanden i bunden. Det drejer sig altså om en printside og en komponentside. Komponenterne er loddet på kobbersporene. Fordelen er, at de er meget praktiske og billige til simple kredsløb.

Dobbeltsidet printkort

Ved et dobbeltsidet printkort påføres kobberlaget på begge sider af printkortet. Disse bruges nu meget mere end enkeltsidede printplader. Fordi komponenter kan forbindes på 2 sider, er printet normalt mindre. Dette er nyttigt til applikationer, hvor letvægts og kompakt installation er vigtig.

Fleksible printplader

For mere fleksible applikationer kan du bruge et fleksibelt printkort. Til dette bruges polyamid eller polyester som materiale. Dette isoleringsmateriale forbliver stærkt og fleksibelt i sin tynde form. Fordelen ved dette materiale er, at det bevarer sine egenskaber ved højere temperaturer.

Materiale

De mest almindelige printplader er lavet af papir eller glasfiber (glasfiber). Tryk lavet af papir er af ringere kvalitet, for eksempel er de mindre stærke og mere skrøbelige end print lavet af glasfiber og absorberer meget fugt. Desuden kan trykmærker ofte kun påføres på den ene side. Glasfiberprint har et meget stærkt grundmateriale og kan tåle højere temperaturer meget godt. De er meget stive, hvilket gør materialet meget velegnet til tungere komponenter. Glasfiber sikrer en meget høj kvalitet.

Hvordan kan jeg bekræfte et kredsløb på et eksperimentpunkt?

Det er vigtigt at starte med det rigtige print baseret på dit kredsløb. Prøv at placere komponenterne så tæt på hinanden som muligt (bemærk også, at der f.eks. skal placeres en køleplade). Generelt beholder du en top og bund, øverst fører du komponenterne gennem hullerne på printkortet, og i bunden lodder du dem til øerne. Dette kan gøres med loddekolbe og loddetin. Glem ikke ekstra ledning til at oprette forbindelser med komponenter, der er længere fra hinanden.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit