Byg en DCC++ basestation

Placeret på

DCC står for Digital Command Control. Det er et system lavet til digital (= uafhængige kommandoer) styring af tog på en modeljernbane. Strømmen og kommunikationen løber over 2 ledninger. Dette skyldes, at der tilføres strøm til skinnerne, som ændrer polaritet for at videregive beskeder.

Et DCC-system har en basestation, der sender signalerne ud på banen. Denne basestation genererer de signaler, der skal sendes til dekoderne i lokomotiverne. Hver dekoder har et unikt identifikationsnummer. Disse dekodere kan afkode signalerne på banen og levere strøm til motoren, eller andet tilbehør såsom forlygter. Andre ting kan også tilsluttes et DCC-anlæg, såsom kontakter, belysning eller signaler. Disse har derfor brug for en dekoder, der kan afkode signalerne og levere strømmen.

Hovedproblemet med systemet er, at basestationerne ofte er meget dyre. Heldigvis er Gregg Bermans DCC++ system (GitHub, Youtube) har en løsning på dette. Hans system bruger de velkendte Arduino boards kombineret med et motorskjold til at generere signalet.

Nuværende side 1. Introduktion 1. Introduktion 2. Hardware 3. Software 4. Løsning af problemer Sendt af Internet side Jeg er softwareudvikler, men jeg interesserer mig også meget for elektronik.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit