Tang

Der findes mange forskellige typer tænger med hver deres funktion. Der findes en tang, som du fx kan gribe fat i, bøje eller klippe noget til.
16 resultater Sorter efter


Den 3 mest populære Tang

Hvad er en tænger?

Tænger er håndværktøj designet til forskellige applikationer og kan bruges til flere opgaver såsom: at gribe, låse, vride, holde, bukke eller skære materialer såsom ledninger. Afhængigt af deres anvendelse, kommer tænger i mange størrelser og stilarter, herunder krympetænger, afisoleringstang, langnæsetang, skæretang og præcisionstang. Nogle tænger har en låsemekanisme til at holde det valgte materiale eller objekt fast på plads uden behov for efterjustering, hvilket også eliminerer risikoen for krampe eller skade på brugerens hånd under længere tids brug. Tænger kan være lavet af en række forskellige materialer. men er generelt lavet af kulstofstål eller andre hærdede stållegeringer for at sikre optimal holdbarhed. Dette tillader også tung brug uden at gå på kompromis med finishen og forhindrer rust, hvilket holder tangen stærk i lang tid. For at sikre brugerkomfort er tangtyper designet med softgrip-håndtag. Disse kan være særligt nyttige for hyppige brugere, da disse greb dæmper håndfladen og fingrene og forhindrer spændinger eller kramper.

Hvad skal jeg bruge en tang til?

Hvis du skal spørge dig selv dette, så undervurderer du værktøjets anvendelighed og alsidighed. Tænger bruges ofte af fagfolk som elektrikere, blikkenslagere, tømrere, smykkemagere og automekanikere, men de er også et praktisk værktøj, som alle bør have derhjemme. Tangen er meget populær blandt gør-det-selv-folk til en lang række DIY-projekter. Med krympetang eller en kombination af disse kan enhver handymand nemt udskifte lyskontakter og stikkontakter. Skæretang bruges ofte i hjemmet til at åbne svære pakker og skære metaltråd eller hård plast. Som du kan se, er det et væsentligt værktøj, som alle har brug for på et tidspunkt.

Hvilke typer tænger findes der?

Lang næsetang: Disse værktøjer er velegnede til multifunktionelle opgaver som bukning og crimpning og kan bruges til alt fra el-arbejde til smykker.

krympeværktøj: En tang, hvor der laves flere snit på enden af et aluminiums- eller stålrør, som derefter spændes fast for at skabe en lidt mindre diameter, som f.eks. kabelsko eller dupont stik.

Afisoleringstang: En afisoleringstang er et specialværktøj til afisolering af kabler. Dette gør det muligt at adskille en eksisterende isolator, normalt plast eller gummi, fra lederen på en kontrolleret måde. Dette gør det nemt at tilslutte et stik eller lave en loddet forbindelse.

Skæretang: Skæretang er, som navnet antyder, et værktøj, der kan bruges til at skære ledninger og kabler over. Derudover kan metalkappen på eksempelvis et jordkabel også fjernes med en skæretang.

Præcisionstang: Nogle tang nævnt ovenfor fås også i mindre størrelser. Disse tænger kaldes også ofte præcisionstang. Disse tænger er så små, at de kan bruges til opgaver, der kræver præcision. Når det kommer til millimeter, tilbyder præcisionstang løsningen.
Kundeanmeldelser om Tang

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit