Måleinstrumenter

Blandt disse måleinstrumenter finder du kabeltestere, testledninger, kalibere, målebånd og batteritestere.
31 resultater Sorter efter


Den 3 mest populære Måleinstrumenter

Hvad er vigtigheden af et antistatisk arbejdsrum?

Statisk elektricitet kan findes næsten overalt, også i den menneskelige krop, hvor den kan generere en elektrisk ladning på flere tusinde volt. Selvom den normalt ikke bemærkes, kan denne ladning aflades, når man rører ved et dørhåndtag, for eksempel på grund af kontakt mellem dårligt ledende materialer. De resulterende gnister kan forårsage skade på elektroniske komponenter, hvilket gør det vigtigt at forhindre statisk elektricitet. Antistatiske værktøjer er specielt designet til at modstå statisk elektricitet og undgå dette problem.

Antistatisk armbånd

Det antistatiske armbånd forhindrer ladning i at blive afladet på elektroniske komponenter, men også at ladningen kan opbygges. Den statiske elektricitet aflades til jord.

Genlukkelig lynlås

For at opbevare din elektronik sikkert, kan du bruge antistatiske genlukkelige ziplock-poser. Disse sikrer, at dine elektroniske komponenter er beskyttet mod opladning, når du ikke bruger komponenterne.

Silikone loddemåtte og antistatisk måtte

Du kan også bruge en silikone loddemåtte lavet af antistatisk materiale eller en antistatisk måtte med jordledning. Den antistatiske måtte er udstyret med et jordingskabel, så lasten kan aflades sikkert. Måtten fungerer ved at bruge 2 lag (et ledende og et ikke-ledende lag) for at forhindre dannelsen af statiske ladninger. Det kan også kombineres med et jordstik, når der bruges flere antistatiske værktøjer. Dette bruger et fælles jordingspunkt for de forskellige tilsluttede enheder. Der er også et jordingskabel, som kan bruges på en antistatisk måtte. Den kan også bruges ved tilslutning med et medfølgende stik.

Antistatiske børster, pincet og skruetrækkere

Du kan også rense dine dele, især printplader, med en antistatisk børste. Denne er lavet på en sådan måde, at den forhindrer, at der opstår kortslutning eller afladning under rengøring af printpladen. Den laver også næsten ingen ridser, hvilket forårsager minimal skade på printkortet. Endelig kan du bruge antistatiske pincet og skruetrækkere, der forhindrer utilsigtet frigivelse af en elektrisk ladning ved styring af elektronik.

Hvordan kan jeg måle strøm eller spænding?

multimeter

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at du måler strømmen gennem en komponent og måler spændingen over en komponent. Disse 2 mængder er nemme at måle med et multimeter. Disse strømme og spænding er dog begrænset. De fleste digitale multimetre kan normalt måle op til 10A og spænding op til 600V. Det er også vigtigt at være opmærksom på multimeterets opløsning. Dette angiver, hvor nøjagtigt en målt værdi vises. Dette beskrives også af antallet af optællinger. Ydermere kan multimetre også måle modstanden eller indikere via et bip, om der sker ledning i et kabel. Multimeteret er nemt at bruge med 2 testledninger.

batteri tester

Batteritesteren giver dig mulighed for at teste om batterierne stadig virker. Måleren viser batteriets spænding. Dette gør det muligt at teste forskellige typer batterier, såsom AA-, 9-volts eller AAA-batterier. Disse findes også i en digital og analog version.
Kundeanmeldelser om Måleinstrumenter

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit