DONOFF iot lysdæmper

Placeret på

Elektronikken

Du kan finde hundredvis af indlæg på internettet, der forklarer, hvordan man dæmper en lampe ved hjælp af en triac ved at afskære en del af sinusbølgen.
Nogle beskriver, hvordan man trunkerer sinus i begyndelsen (Leading-Edge)
Andre beskriver, hvordan man trunkerer sinus i enden (Trailing-Edge), og hvad fordelene og ulemperne ved begge metoder er.
Elegante og enkle som begge løsninger er, fungerer de kun til resistive belastninger (alias glødepærer). Det bliver dog stadig sværere at købe pærer, i hvert fald i Holland, og i den nærmeste fremtid vil du kun kunne købe LED-lamper. Problemet med LED-pærer er, at du ikke kan dæmpe dem ved hjælp af metoderne beskrevet ovenfor. Dæmpbare LED-lamper kan kun dæmpes med en teknik kaldet Pulse Wide Modulation (PWM). Med PWM slår du spændingen til og fra i kort tid ved en (relativt) høj frekvens.
DONOFF bruger derfor PWM til at dæmpe den (dæmpbare!) LED-lampe, men PWM fungerer også glimrende med glødelamper og endda med halogenlamper!
Et skema til en PWM lysdæmper, som du finder overalt på internettet, er designet af Ton Giesberts Utallige forbedringer er blevet udtænkt på det design, som f.eks diy_block Til designet af DONOFF-kredsløbet har jeg brugt dette design og de talrige forbedringer til det som grundlag.

DONOFF bruger en MOSFET-transistor til at tænde og slukke for spændingen. En MOSFET er (forenklet) en tænd/sluk-knap. Kontakten lukkes ved at påføre en positiv spænding (Vin > 10 Volt) til porten. Hvis du fjerner portspændingen (Vin = 0 Volt), åbner kontakten. Når kontakten er åben (Vin = 0 Volt) er den interne modstand mellem Drain og Source uendelig (forenklet). Hvis kontakten er lukket (Vin > 10 Volt), så er den interne modstand mellem Drain og Source 0 ohm (forenklet igen!). I begge tilstande vil MOSFET ikke trække nogen strøm, og temperaturen på MOSFET vil derfor ikke stige. Det er dog vigtigt, at overgangen mellem åben og lukket varer så kort som muligt, fordi strøm faktisk absorberes af MOSFET i den periode.
MOSFET MOSFET "Åben"
MOSFET MOSFET "Lukket"
Før du fortsætter, bedes du læse advarslen nedenfor!
Advarsel
Kopier ikke dette design! Chancerne er, at designet vil dræbe dig og brænde dit hus ned, mens du bruger det. Så vil kredsløbet eksplodere!
Jeg laver ikke en joke! Dette projekt bruger dødelige spændinger, og du bør kun bygge det, hvis du er en kvalificeret elektroingeniør. Hvis du alligevel beslutter dig for at genopbygge den, er det dit ansvar at tage de nødvendige forholdsregler. Jeg påtager mig intet ansvar for dine handlinger ved at udføre det. Faktisk er jeg IKKE en kvalificeret elektroingeniør, så jeg giver ingen garantier for designet eller egnetheden af dette design til dine formål.

Den fulde tidsplan:

Designet består generelt af fem delsystemer. Jeg vil kort forklare hvert delsystem.

Nuværende side 3. Elektronikken 1. Introduktion 2. Projektets mål 3. Elektronikken 4. Netstrøm AC til DC 5. MOSFET styrekredsløb 6. optokobler kredsløb 7. ESP8266 mikroprocessor 8. 3v3 DC strømforsyning 9. Firmwaren 10. Upload firmware 11. Første gangs opstart 12. telnet server 13. bygge DONOFF Sendt af Internet side Willem Aandewiel (1955) har en baggrund i elektronik og digitale teknikker. Det meste af sit arbejdsliv har han dog arbejdet med automation, hvor han har arbejdet i stort set alle discipliner fra programmør til projektleder og projektleder. Willem var en af de første hollændere med en mikrocomputer (KIM-1, 1976) på et tidspunkt, hvor pc'en endnu ikke var opfundet. I dag beskæftiger han sig hovedsageligt med design og produktion af små elektroniske kredsløb med mikroprocessorer. Hans 'mission i livet' er at gøre folk begejstrede for at lave deres egne elektroniske kredsløb, mikrocomputere og programmering.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit