DONOFF iot lysdæmper

Placeret på

Projektets mål

Formålet med dette projekt er at skabe et økosystem, der kan arbejde helt uafhængigt (dvs. uden anden hardware eller software). Erfaring viser også, at en fysisk switch faktisk er et "must" for denne type enheder (bare spørg din partner). Du kan tilslutte en fysisk kontakt til en DONOFF-enhed (skub eller tænd/sluk-knap), hvormed du kan tænde og slukke lampen. Med en trykknap kan du endda styre lampens intensitet ved at holde den nede længere.

Hver DONOFF har en indbygget webserver, som du kan gå til med en (tablet)computer, hvorefter kontrolsiden til DONOFF'en kommer frem.

I denne artikel vil jeg beskrive principperne, elektronik, firmware og konstruktion af DONOFF enheder.

Hver DONOFF-installation har én DONOFF-enhed, der udfører funktionen "mestre"har. Alle andre DONOFF'er er "slave”. Alle slaver kan dæmpes og tændes eller slukkes fra Masters webside.

Slaver registrerer sig automatisk hos masteren med deres IP-adresse og navn. Hvis du tilslutter en ny slave til lysnettet, vises den automatisk på masterens webside. Hvis du afbryder en Slave fra lysnettet, forsvinder den fra Master-websiden efter et stykke tid.

Hvis der er switche i netværket (det er muligt at forsyne SONOFF switche med DONOFF firmware!), er de altid under lysdæmperne. Du kan selvfølgelig ikke dæmpe kontakter!

Nedenfor er funktionen af de forskellige elementer på websiden:
Hver DONOFF har et unikt (enheds) navn (for eksempel "Twilight lamp") og en beskrivelse af, hvilken lampe der styres (for eksempel "Twilight lamp Left"), der vises på Master-siden.
Med skyderen kan du indstille lysstyrken på lampen. Ved at klikke på Dimmer-knappen tænder eller slukker lampen (lysstyrken justeres ikke, når den er slukket). Når den er tændt, tændes lampen med den sidst indstillede lysstyrke.

Hver DONOFF har en webside, hvor enhedens forskellige egenskaber kan indstilles. Ved at klikke på "indstillinger"-ikonet kommer du til denne side:
Nuværende side 2. Projektets mål 1. Introduktion 2. Projektets mål 3. Elektronikken 4. Netstrøm AC til DC 5. MOSFET styrekredsløb 6. optokobler kredsløb 7. ESP8266 mikroprocessor 8. 3v3 DC strømforsyning 9. Firmwaren 10. Upload firmware 11. Første gangs opstart 12. telnet server 13. bygge DONOFF Sendt af Internet side Willem Aandewiel (1955) har en baggrund i elektronik og digitale teknikker. Det meste af sit arbejdsliv har han dog arbejdet med automation, hvor han har arbejdet i stort set alle discipliner fra programmør til projektleder og projektleder. Willem var en af de første hollændere med en mikrocomputer (KIM-1, 1976) på et tidspunkt, hvor pc'en endnu ikke var opfundet. I dag beskæftiger han sig hovedsageligt med design og produktion af små elektroniske kredsløb med mikroprocessorer. Hans 'mission i livet' er at gøre folk begejstrede for at lave deres egne elektroniske kredsløb, mikrocomputere og programmering.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit