Lyd

Ud over lys og bevægelse er lyd en meget nyttig aktuator til at give opdateringer, afspille lydeffekter eller endda give en fuld koncert.
108 resultater Sorter efter
har set 50 af 108 Produkter


Den 3 mest populære Lyd

Hvad er forskellen mellem en buzzer og en højttaler?

Buzzere og højttalere er begge transducere, der omdanner elektrisk energi til lyd. Lyden en buzzer frembringer er en summende tone, to-tonet tone eller en hurtig/langsom tone. Buzzere producerer en monoton lyd med lille variation i frekvens. Buzzere bruger relativt lidt energi og er billige at producere og bruges derfor ofte i applikationer for at spare omkostninger og energi En højttaler gengiver lydsignalet, der modtages med et bredt frekvens- og lydområde, hvilket gør lyden meget klar og sprød. . Højttalere er ofte dyrere og bruger mere energi end en buzzer, så de bruges hovedsageligt i applikationer, hvor der ikke kan gås på kompromis med lydkvaliteten, såsom radioer eller telefoner.

Typer af summer

Piezo-brummer

Denne summer indeholder en piezokrystal, der ændrer form, når der påføres en spænding. Denne bevægelse skaber så lyd. Denne summer kan tilsluttes direkte til en jævnstrømsforsyning. Dette har fordelene ved høj følsomhed, høj pålidelighed og lavt strømforbrug. Buzzeren kan udsende en god lyd ved en bestemt frekvens.Denne slags buzzer bruges normalt i sikkerhed, aircondition, mikrobølgeovne, printere og elektronisk legetøj, hvor der ikke er krav til frekvensområdet for output. Generelt, især i elektroniske produkter.

Elektromekanisk summer

Dette bruger en magnet, membran og spole. Når der er spænding, trækkes en membran mod magneten. Dette vil også få en strøm til at flyde gennem spolen, hvilket skaber et magnetfelt. Dette får membranen til at vibrere, hvilket medfører, at der udsendes en lyd.Elektromekaniske summer har den fordel, at de kan skabe en endnu stærkere lyd end en piezo-brummer. Dette op til over 90db. Andre frekvenser er også mulige, fordi der er et større hus og derfor en større lydboks.

Aktiv og passiv summer

En aktiv summer vil afgive en lyd, så snart der er spænding over den. Dette er ikke tilfældet med en passiv summer, der kræver et styresignal for at generere et lydsignal.

Hvordan tilslutter du piezo-brummeren?

Hvis buzzeren består af 2 ben, taler vi om en aktiv buzzer med eget driverkredsløb. Kun den korrekte spænding skal tilsluttes til denne. En lang pin er normalt plus ''+'' og den korte pin er normalt minus ''-''. Buzzeren kan have ledninger i stedet for stifter. i så fald er den røde ledning ofte plus ''+'' og den sorte ledning den negative ''-'' Når summeren består af 3 forbindelsesledninger/ben, er det en passiv summer. I dette tilfælde skal du bruge et PWM-signal (pulsbreddemodulation). Dette er et signal, der består af impulser med et bestemt interval for at bestemme lydstyrken. Et PWM-signal kan genereres med de fleste mikrocontrollere, men du kan også bruge en PWM modul Bruges til at styre den aktive summer uden kode.

Typer af højttalere

Elektromagnetisk højttaler

Dette bruger et vekslende magnetfelt. Dette princip bruges næsten ikke længere, fordi lydkvaliteten er mindre god. En membran er koblet til en permanent magnet. Et magnetisk vekselfelt vil blive skabt ved hjælp af en spole og en vekselstrøm, der indeholder lydinformation. Lorentz-kræfter, der virker på membranen, skaber en lyd.

Elektrodynamisk højttaler

Dette er den mest brugte højttaler. Med denne højttaler bruger vi et konstant magnetfelt. En strøm vil løbe gennem en spole igen. Spolens viklinger vil opleve en kraft, Lorentz-kraften. Denne spole er fastgjort til en membran. Denne membran vil forårsage vibrationer på grund af Lorentz-kraften på spolen.

Transducere

En transducer er en enhed, der konverterer energi fra en form til en anden. Lydtransducere omdanner en elektrisk strøm til vibrationer, som kan overføres til en overflade for at fungere som højttaler. Ved at montere transduceren på for eksempel et bord eller et skab, vil den forstærke vibrationen og afspille lyden, som en normal højttaler ville.

Hvordan tilslutter jeg en højttaler/transducer?

En højttaler har brug for et højeffekts kontrolsignal (adskillige til hundredvis af watt). Da en mikrocontroller som Arduino ikke kan levere dette, har du brug for en forstærker nødvendig. En forstærker vil, som navnet antyder, forstærke et lille styresignal, så den kan drive en højttaler med en vis effekt og impedans.

Hvad betyder modstandsværdien af en højttaler?

Den elektriske modstand er udtrykt i ohm, også kendt som modstande. Jo mindre modstand, jo mere strøm kan strømme gennem højttaleren. Hvis du tilslutter en 4 ohm højttaler til en forstærker, der kan køre 100W ved 4 ohm, får du mest ud af forstærkeren. Hvis du udskifter højttaleren med en 8 ohm version, får du kun halvdelen af den maksimale effekt/volumen.
Kundeanmeldelser om Lyd

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit