PETG filament

PETG filament er et ekstra sejt 3D-printmateriale. Dette er en ekstrem høj styrke filament og kan opnå meget robuste og stærke print. Den har meget lav krympning, hvilket gør den perfekt til større flade overflader.
53 resultater Sorter efter
har set 50 af 53 Produkter


Den 3 mest populære PETG filament

Hvilke typer filamenter til 3D-print findes der?

PLA

Hvis kun formen på din genstand er vigtig, anbefales det altid PLAat bruge. PLAstår for polymælkesyre eller polylaktid. Med 3D print PLAbruges som råmateriale i form af tråd. Dette normalt med en tykkelse på 1,75 mm. Du kan gå længere PLAogså bruge, når du laver hurtige prototyper eller nøjagtige print. Printtemperaturen er mellem 180 og 230°C. Printhastigheden kan variere fra 25 til 100 mm/s.

ABS

ABSer en termoplast og en copolymer, der bruges til stive, stærke genstande. Det er et formbevarende materiale og har ringe tendens til at krybe. Krybning er den permanente deformation af materiale, der har været belastet i lang tid. Filamentet kan dog vride sig en smule under udskrivning. ABSer lidt stærkere og hårdere end PLA. Printtemperaturen er mellem 220 og 260°C. Printhastigheden kan variere fra 25 til 70 mm/s.

PETG

PETGer kendetegnet ved sin styrke, den glans den har og at den kan bruges i miljøer med lidt højere temperatur. Med denne filament kan egenskaberne ved PLA og ABSmere kombineret. Den er både stærk og nem at bruge. Det vrider sig også mindre under udskrivning. Bi PETGprinttemperaturen er mellem 230 og 250°C, printhastigheden er mellem 25 og 75 mm/s.

TPE

Dette filament har den egenskab, at det forbliver meget fleksibelt selv efter udskrivning. Den er derfor velegnet til applikationer, hvor der kræves høj fleksibilitet. Desuden er TPE meget slidstærkt. Den kan også give ekstra greb til de printede genstande og kan bruges som støddæmper. TPE kræver dog en veltilpasset printtemperatur og en lidt lavere printhastighed end en anden filament. Printtemperaturen ligger mellem 210 og 235°C, men afhænger mere af filamentets sammensætning og printhastigheden, som ligger mellem 15 og 35 mm/s.

TPU

TPU ligner TPE og er også kendetegnet ved sin høje elasticitet. Den er meget slidstærk og modstandsdygtig over for olie, fedt og kemikalier. desuden TPU fleksibel, modstandsdygtig og varmebestandig. Forskellen mellem TPE og TPU, er det TPU fastere end TPE. TPU har en printtemperatur mellem 220 og 250°C. Printhastigheden er omkring 20 til 30 mm/s.

SOM

SOM består af en blanding af høj kvalitet PLA og PHA. Dette gør den stærkere, hårdere og mere vejrbestandig end PLA. Det har antistatiske egenskaber og har en højere temperaturbestandighed. Det har også den fordel, at det er lidt eller ingen vridning. SOM har en printtemperatur på 260 til 280°C og en printhastighed på 30 til 60 mm/s.

HØFTER

HØFTER står for high impact polysyrene. Det betyder, at det er en polystyren med ekstra tilsætningsstoffer, der gør den let og holdbar. HØFTER er let at male og lime. Desuden vrider den næsten ikke. Filamentet bruges ofte som basisfilament eller støttemateriale. HØFTER har en printtemperatur på 220 til 270°C og en printhastighed på 25 til 70 mm/s.

PMMA

Denne filament er meget modstandsdygtig over for UV-stråler, har god slid- og slagfasthed og høj træk- og bøjningsstyrke. Filamentet er gennemsigtigt og let. At være gennemsigtig kan have mange fordele ved 3D-print PMMA kan bruges næsten overalt. Ulempen er, at det er sværere at printe end PLA eller ABS. Printtemperaturen er mellem 230 og 250°C.

Silke

Silke / silke filament skiller sig ud for sin specielle blanke finish, der minder om ægte silke. Denne form for filament er en særlig form for PLA, modificeret til at se skinnende og silkeagtig ud. Selvom det ser pænt ud, er silkefilamentet måske ikke så stærkt som almindeligt PLA, fordi det ekstra materiale til glansen kan gøre den en smule svagere. Den er perfekt til at lave pyntegenstande, gaver og modeller, hvor udseende er vigtigere end styrke. Udskrivning med silkefilament kræver en temperatur på 225°C til 245°C.

Efterbehandling af 3D-printede objekter

Afgrøde

Når der kommer et 3D-print ud af printeren, starter man normalt med at beskære objektet. Med en lille knivsæt du kan nemt fjerne overskydende filament, såsom trykfejl, kanter og understøtninger.

Slibning, auktionering eller tromling

Et 3D-print kan færdiggøres på mange forskellige måder. Hvis du har mange uregelmæssigheder, kan du vælge at slibe. Dette kan gøres med sandpapir, men du kan også gøre dette ved at tromle. Dette er en mekanisk måde at slibe eller polere på. Ved slibning med sandpapir kan glatheden let vælges ud fra sandpapirets kornstørrelse. Slibning er meget velegnet til store flader.Ved tromling placeres emnet i en beholder med slibekorn. Ved at dreje skovlen bevæger kornene sig modsat emnet, og emnet vil blive slebet. Fordelen er, at den er mekanisk og derfor kræver lidt manuelt arbejde. Ulempen er, at det er en langvarig proces, der kan tage flere timer. For det finere og mere detaljerede arbejde kan du afslutte projektet med et sæt auktions diamant.

Perlestråler

Du kan også give dit arbejde en glat finish ved perleblæsning. Dette giver dig mulighed for at blæse små materialekorn på dit emne, hvilket gør dit emne mere jævnt. Hvor aggressivt materialet fjernes kan vælges af forskellige kornstørrelser. Ulempen er, at vulstblæsning skal udføres i et lukket rum, hvilket begrænser emnets dimensioner. Derudover er det en manuel handling, der ikke kan automatiseres.

Dampudjævning

Vi kan også lave Vapor smoothing. Dette er en fysisk-kemisk proces, der kan fortætte og udglatte termoplastiske polymerer. Det er en meget kontrollerbar proces, der muliggør reproducerbare resultater uden forringelse af dit produkts mekaniske egenskaber. Komplekse uregelmæssigheder kan også udjævnes.

Binding

Nogle gange er det bedre at udskrive et objekt i flere dele. I dette tilfælde skal du lime delene sammen efter udskrivning. Dette er nemt at gøre med lim til 3D-printede emner.

galvanisering

Galvanisering er påføringen af et tyndt metallag på en genstand. Dette kan være dekorativt, men også funktionelt. Det giver udseendet af et metal og forbedrer de mekaniske egenskaber. Dette kræver en glat overflade.

At male

Endelig kan du også male dit objekt. Forud for maling foregår normalt slibning og eventuelt påføring af et grunderlag. Dette lag sikrer bedre vedhæftning af malingen. Dette bruges ofte til prototyper, men kan også bruges til færdige produkter.
Kundeanmeldelser om PETG filament

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit